mereka

Thursday, May 19, 2011

jadi budak U


Hello readers (if ada laa). Malam ni mood nak meluahkan perasaan datang kembali so aku pun dgn pantas menggapai laptopku lalu mengetuk-mngetuk papan kekunci untuk menaip(ape kehenye..).

Since today is 19th of May thats mean aku ada 10 more precious days to spend at home. Ohh myy.!
Ahh ko pcaya dak yg aku nk jadi budak U? Yalah budak universiti. Aku rasa masa ni berlalu pantas yg amat! Aku rasa mcm baru abes PMR n baru jea melangkah kaki ke SBP =='
TUP TUP dah abes pon SPM.

Lately few days ago tawaran MARA n JPA dah kuar. So aku ambik kesempatan ni meng-wish kawan2 aku n sesapa saja yg dapat tawaran baik pun PILN @ PIDN. Tahniah weyh!! Ai tumpang bangga utk u olls! Kecewa sudah takde makna lagi buat aku, nak wat pe? SPM is over, results are thousand days ago.
It's whether you stand still, or move on. HAHA so i choose to move on. Aku pecaya rezeki tu ada je kat mana2. Cari jelah. Allah dah letak kita semua kat tmpat masing. Cuma cara dan rezeki je yg berbeda.

So dah kata nak masuk U, barang serius banyak seh! Macam nk masuk SBP tk brtambah.
Almaklum aa dulu skolah dgn umah 20 minit jaa. Skarang ni nak amikaw. Petaling Jaya.
Mak siap pesan baju bawak tu byk2 takpa. Tak dak masa mak nk p time hujung mggu hntaq. Dah masuk U pandai2 la. wuwuwuwu.

Barang2 keperluan byk aku tak settle g. Tapi surat menyurat semua done!
Bank duit pun done! Alhamdulillah yg penting2 semua selesai sudeh.
Aiyark yg tinggal persiapan dr segi mental aku nak masuk sana n my preparation utk test laa.
Ouh APT plis be good to me. Like seriously aku tadak basic arab oh!
For EPT emm boleh lah cuba kena banyakkan lagi bacaan umum tu!

Ya Allah permudahkanlah urusan aku di Pusat Asasi UIA tu nanti. AMINN.


DARI ATAS KIRI : didy,afif,mukmin,mat,faiz,syahir,danial
TENGAH : hanis,yuni,nuha,Cikgu Mai,atiqah,khairan,kaien
DUDUK : bella,aku,miera,dk,tikah,imah 

motto SPM BARIUM 0910
>once barians always barians<

Apela khabar korang kan? Yg perempuannya ak still keep in touch ah,certain2 ja mghilang.
Yg lelaki pling rare-nya- Didy aka din mu buek gapo kek klate nuh. guano?
Mukmin good luck la ye ak doake spayo mu bjayo kek UITM amek tesl nuh.
Syahir nu still maen bola ngn klate ko? Jgo nuha elok2 nah. hahahahax.
Hanis!! Lam hng hilang no. Tq to DK sbb contact ak :P
Miera best of luck at Merbok! Yuni welcome to Penang again!! kah3.
Nuha nnti fly g Jordan jgn lpa org kat sni nahh.
Nie skoq lagi nk fly, tp g Swk jah. Kamek jgn lupak kitak ya Tikah!
TQ al da best at KMPP yarh! Rezeki org tak sama kan?? Ni Khairan kita mana hng pegi? wuwu ringu hng weihh. To the sleeping beauty of the barians-Imah! Wishing u all da best at PASUM okeyh! :P
Danial p Nottingham elok2. Semenyih ja! Kah3 ak taw hng akn fly nanti yerhh. Faiz slamat bergadoh ngn Ayuni again!! Hehehehe. Mat!! The batch leader, c you soon at IIUM nah. Hang mmg chipsmore. Kih3 kaien nie sorang lagi, flying angel yg menghilang?? Ke mana kamu ya? Afif nordin,sombonk dah KR nih! Huh tak ingt ex-pkr tapa2. Isk2 aku doa hg bjaya kat KMPP noh!! To my beloved Bella! You're flying to Segamat! All da best! Ak taw hng seorng backpacker yg kuat semangat!!

In CONCLUSION? i miss my classmate!!! Semua ada perangai pelik2, walaupun dak laki ngn perempuan tak bleh dekat, but still there's chemistry between all of us!

P/S : Aku post entry ni kalu barium tak baca pun tapa, yg penting aku puas +_+

4 comments:

  1. Hm, cantik blog, lama x singgah..huhu...GANBATTE di UIA naa..

    ReplyDelete
  2. gudluck nab. keep in touch tau. maap mghilang sat 2-3 hari nih. hahahaha :)

    ReplyDelete
  3. ok,baru baca ja...weh,aku rindu semua gak!!bhahaha

    ReplyDelete

apa kau rasa? oren?

a big thank you for ur comment, May Allah bless :)