mereka

Friday, February 10, 2012

beginning of new year, new life

Assalamualaikum wbt


Today- 10th February 2012
The only free time I got to express my feeling to this meaningless blog (have to isn,t?)
Nampak sgt kesibukan yg melampau tahap beku darjah celcius (tipu3)

HMM TAPI REALITINYA... mmg sgt sibuk pun sem ni.!
Terlalu sibuk smpai masa free pun sibuk dgn aktiviti,,
Terlalu sibuk smpai masa nak study pun kurang,,
Terlalu sibuk smpai nak makan pun tak sempat,,
Terlalu sibuk smpai tidur pun tak cukup,,
Terlalu sibuk smpai bdn tersangat2 letih.

Sampai roomates, kak usrah tnya,"Bell, tak leh tarik diri ke?"
Kalau lah aku ada kuasa veto, kalau la aku anak dean kan (crapping). But times never turns back. It was me who start them, so it was me too to finish them! HAHAHA serves me right. InsyaAllah, setiap yg berlaku ada hikmahnya. Bak kata President MEDCY, "dalam setiap aktiviti, mesti ada baik buruk, kita ambik mana yag baik." Teringat ayat Umar, "Bila kita join program, jangan niat kita nak cari pengalaman, niat kita buat untuk ummah, untuk Islam, untuk cari redha Allah SWT"

So Nabila Huda! Wake up!!!

'Allah tidak akan membebankan seseorang melainkan SESUAI dengan kesanggupannya..'
                                                               (al- Baqarah 2:284-286)

Fikir positif! Ada seniors ckp once nanti masuk main camp serius akan rindu CFS sbb kat sini sgt banyak ilmu luar kelas kita boleh dpt. Meanwhile kat Kuantan akan busy with study 24/7 (ye ke?).
InsyaAllah selagi hayat dikandung badan, aku kutip banyak2 ilmu kat sini :)
SO THATS ALL FOR THE 100TH POST IN THIS BLOG! WHEEEE :D

Doaku:

Ya Allah, jangan Kau bebankan aku dengan sesuatu yang aku tak mampu,
jangan kau uji aku sehingga dapat menjauhkan aku dariMu, 
tunjukkanlah hikmah disebalik segalanya,
jadikan lah segai 'kerja- kerja' dunia ini sebagai medan untuk aku lebih dekat
padaMu,
bantulah aku ketika dalam kesulitan,
tunjukkanlah aku jalan penyelesaian,
bimbinglah aku,
kuatkan semangatku,
jangan kau pesongkan hati ini lalai mengingatiMu,
berkatilah segala ilmu yang aku peroleh,
jadikan aku lebih baik HARI INI DARI YG SEMALAM...

*we planned, but Allah planned too, we may plan the best, but plays Allah The Greatest!*




1 comment:

apa kau rasa? oren?

a big thank you for ur comment, May Allah bless :)