mereka

Friday, April 1, 2011

Rahsia Simbol PEACE!

peace_sign01001
Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi. Simbol ini telah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin), Richard Nixon (Bekas Presiden amerika) dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika).
Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya simbol gerakan Illuminati.Tanda “v” mempunyai pelbagai sejarah. V (tanda tangan) adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (pertubuhan Yahudi). Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda “Law of Fives” (Hukum Lima).
Di dalam tulisan Yahudi, huruf V (Van) bermaksud ‘Nail’ (Kuku). The Nail adalah salah satu tanda rahsia Syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala. Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya. Anton Lavey, pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan), menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya.Salah seorang penyelidik menegaskan, simbol PEACE adalah dari simbol kumpulan Yahudi yang anti Kristian (antiChrist). Mereka mengambil salib kristian dan mematahkannnya ke atas dan menerbalikkannya ke bawah. Tanda 3 palang yang menghala ke bawah membawa maksud ; Past (Palang kanan), Present (Palang tengah) dan Future (Palang kiri)
peace_sign01006
Gambar sebelah kiri adalah simbol yang telah diubahsuai dan digunakan sekarang, gambar tengah adalah cabang asal 3 rukun gerakan syaitan atau kedamaian oleh syaitan dan gambar sebelah kanan adalah logo asal kumpulan Gereja Syaitan. Lihat gambar kecil berbentuk bunga di atas palang, ia adalah logo nazi.

P /S: Peringatan untuk diri sendiri juga umat Islam yang lain. Kita digunakan dgn akal fikiran untuk membezakan yang mana kaca, yang mana permata.

Menjadi lebih tinggi dari malaikatkah? 
Atau menjadi lebih teruk daripada binatang?

4 comments:

 1. wuahh xleyh uat peace da lepas nih.high five lar pulak ;)

  ReplyDelete
 2. Menjadi lebih tinggi dari malaikatkah?
  Atau menjadi lebih teruk daripada binatang?

  hahah..ayat forum bebeh..

  ReplyDelete
 3. hehe MIERA! kamu ingat lagi ya? tajam sungguh fikiranmu kawan =)

  ReplyDelete

apa kau rasa? oren?

a big thank you for ur comment, May Allah bless :)