mereka

Monday, January 17, 2011

Saya rindu time SPM sebab...

assalamualaikum w.b.t...!

kenapa aku rindu time2 SPM??
SEBABNYA::::



warden tak ada epecially sensei ^^


handphone berleluasa (SPM kot!)


tak adanye riadah dah (semua pakat gemok :o)

HAAA.. ni lah antara sebab aku ske time SPM.! rasa mcm tension study tu hilang begitu saja.!
Takde sapa2 nk force2 km dngar rocall ( aku jgk yg bg dulu^^ ). Walaupun km tgh duk amik Sijil Pelajaran Malaysia yg menjadi bekalan nyawa sebelum melangkah ke alam 'universiti' nih, tp semua pakat rilek2 jaa. Hebatlah kwn2 aku nih..! Haa mai aku nk wat FLASBACK subjek2 yg telah dijawab semasa 3 MINGGU itu.

BAHASA MELAYU
HAA ini subjek aa target punya la byk..! almaklum la tahun terakhir guna novel dan komsas silibus lama.
karangan pun aku dpt byk spot.1 baca la isi tu ni. haishhh ponink kepala cek taw dak.! Masa paper 1 harituh adala yg target2 naek.! tapi tak sngka naek soalan papsai makanan seimbng.! Aku ingt g masa rehat untuk solat Zohor sebelum paper 2. TUP2 dpt msg, soklan paper 2 bocor kat yan, Kedah.!!!!! Wahh aspuri dah mcm hiteria.1 pakat dok tgk spot last2 minit.1 Tapi yg kuar tu mmg soklan senang. Aku, Nuha, Miera n Biehah yg pon wat tak taw la kalot p hafai yg susah. skali tgk, mmg senang daa.

BAHASA INGGERIS
AHA.! Subjek nie aku agk ketaq laa. Sebab apa? Grammar aku tunggang terbalik n seriously i HATE reading so much.! Reading story books in english lah. HAHA patotnya nk A+ bi idea mau byk, so byk2 la kena bca. Adoyy aku tataw la pa nk jadi nnti.! Paper 1 utk section A was ok.! It was about NS aka PLKN.! Aku risau section B ja.. Karangan kau er.. tak yh cita lar.! But that idea came from my expirience in SPM Barium..hehehehe

SEJARAH
WALAWEI.! Subjek ini kan boleh menang awrd the most spot question of the year.! Apa tidak?? Aku da pnat nk tgk spot tuk subjek nie. Untuk paper 1 yg objektif saja dekat 4 spot.! Mana satu nk pecaya?? HAHA aku ckp bodoh la sapa g hafal (sorry kasaq bahasa^^). Untuk paper 2 saja aku da penink.1 Adoyy2 byk kot.!!! Smpai tak terbaca.! Tup2 kan masa aku dpt paper 2 tu, sblum bkak lg page2 soalan aku da nmpk ada peta.1 yeahh btoi la dpa kata peta page 9 buku F5.! hehehehe tp target yg naik, CIPUT.!!!

PENDIDIKAN ISLAM
MLM sebelum exam.. Gahh gmpak.!! Gosip mengalahkan mami2.! HAHA drpd sesi kutuk kepada sesi politik.! ^^ Keyh2 ckp pasai paper PAI nie, paling plik soklan Tajwid.!! WAAAAA ustaz. ckp tak masok suma yg plik2 sbb tu silibus lama.. Tapi alih2, pa bnda nih? Seb bek aku tgk2 gak. Huhu. err yg target bola tahan la naiknya.Alhamdulillah :) 

MODERN MATHEMATIC
INI my feveret subjek as for my feveret teacher aka my sugar daddy ajaq :)
Suke lorr tp slalu tidoq time math moden :P Masa SPM tuh kan, soklan paper 1 tough gla lah bg aku. The most tough question for the past 5 years.! Even my Cikgu Nazri pun akhirnya mengaku :)
Tapi takper Math moden j apun...RILAX SAJER.!!! (BONGKAK2)

ADDITONAL MATHEMATIC
KILLER SUBJEK lah untuk aku yg mandom maths nie.. Heran aku, math moden was just only piece of cake.! But as for add maths nie cam tak serasi ngan aku ja. Maybe sebab dia adik bradik physic.1 Tapi jwb soklan dia sronok la bila taw buat.!!! hak3 erm arituh aku hmpir2 tertinggal 4 SOALAN paper 1. 4 beb.! Dala soklan blakng2 carry byk marks kot.. Tapi aku hampa sama paper 2.! Section C tak smpat abes T.T
Kalaula aku smpat jawab linear programming :(

PHYSIC
BERAT otak i nk hafal subjek ni cos tak sedia dri awal.! FUHH gla kntang aku tkot chper electric ngn radioactve plus lens.! Pendek kta aku bnci nk kna byng2 nih.1 pa bnda aku tak nmpk tmbnh kalo nk hafai kna phm dlu kan???? Jelashh sma Jaja dia teror Physic mcm dia teror addmath.!
ERM.. masa paper 1 ok la, paper 2 average, paper 3.! Ada kisah lawak.!!! pergh target susah2 kluaq chapter 1 punya F4.! Ticker tape, masa kejadian, aku Nuha Syaya terlewat ke Dean Sri Bertam sbb km off dri surau :) masokm dwan org suma da berdiri kat tmpat msing kot.! Dan aku hnya masok bersma2 slip dan kad pngenalan. ALAT TULIS TAK BAWAK.!!!  Terpaksa la aku pinjam sja :) gila3

CHEMISTRY
I LIKE.! Nie kira subjek makanan akuh lar.! Mmg suka Kimia. Paling snang nk hafal, snang nk faham, snang semualah.! Erm paper 1 n 2 ok2 saja. Soalan paras rendah (kott). HAHA lagi lawak tgk paper 3.! Sama la aku risau redox rxn otr thermo punya chapter kluar.. Sbb dia sgt sensitve bla nk jwb. Alih2 tgk soklan Group 1.! =____= bikin suspens saja..btw aku suka akronim pertroleum yg km hafal mlm tuh.. Gempak.!!!

BIOLOGY
THE LAST.! Yg nie aku biol skit sbb tuh aku wat persediaan awal.! Tak la sesusah aku nk baca mcm Physic tp telalu byk fact nk ingat.! Lagipun aku syg sma cikgu Ruslan n Baba Izani XP
Bio msti a+ for the sake of SAKBA.! err aku mmg hmpas pulas bc lah yg nih smpai kul3 4 tuh. Haha pepr 1 mmg mnyeblahi nasebku. Paper 2 ok2 sja.. Target byk nek dari bank soklan SBP. TAPI paper 3, perghhh aku tak penah jmpa soalan 'sehebat' ini lagi.! WHAT the heck tnya pasai competition between bacteria. Aku lpa cmna tah soklan dya tp aku pnah lar bca experiment tuh. But its not suitable for paper 3 quest tmbh2 lagi soklan planning.! Camna aku nk wat laboratory experimant padahal nk compare jagunf ngn padi??? Tell me how.???? Sir Ruslan pun senyom2 bila tgk soklan. kih2

p/s: stakat ni jala aku mmpu ingat pasai SPM ku.! Act byk g tak termasuk kisah2 di malam exam..
      Mls nk tulis da. hik3 papa pun kpd yg belom menduduki SPM tu hargai la masa2 emas anda.!
      DAHH aku nk mandi :)

3 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. wehhh! teddy bear aq! xaciii! :(

    ReplyDelete
  3. haha..!
    saya saje saje nak mencapapkan teddy kamu :)

    ReplyDelete

apa kau rasa? oren?

a big thank you for ur comment, May Allah bless :)